.

Boek

Boek Ontspannen opvoeden

 • Heb je behoefte aan meer inspiratie?
 • Wil je tips lezen waar je echt wat mee kunt?
 • Lees je liever een boek dan de blogs op mijn website?

Ik heb mijn beste blogs nu gebundeld in een boek.

 

afbeelding boek met rand

Zet je eerste stappen op weg naar ontspannen opvoeden en bestel dit boek.

Voor € 14,95 haal je een bron van tips en inspiratie in huis!

Het boek is ook te koop bij 1boek.nl*  en bij bol.com. Maar als je het hier bestelt, betaal je geen verzendkosten (binnen de EU). De levertijd is 3 tot 5 werkdagen.

 

Bestel nu!

 

* Alleen bij 1boek.nl heb je de mogelijkheid het boek te personaliseren, d.w.z. een ex libris met naam toevoegen of een stukje tekst voor degene aan wie je het boekje geeft.

PS Misschien ook een goed idee om iemand cadeau te doen? Om een ander van tips te voorzien. Of om jouw aanpak uit te leggen aan anderen (je ouders bijvoorbeeld).

 

13 reacties

 1. MBBS schreef:

  Wat een geweldig boek.. elke blz bevat bruikbare tips en adviezen, een absolute aanrader dit boek. Vooral voor jonge (as.) ouders een boek wat je moet lezen,maar ook voor de ‘gevorderde’ ouders een must-have.. ik had zelf ook veel ‘eye-openers’.. confronterend? Best wel,maar vooral ook de tips die je dan in praktijk kan brengen,dat je denkt; zo hoort het.. 🙂

 2. Sharnilah schreef:

  Het boek neemt je aan de hand van praktijkvoorbeelden mee zonder te oordelen over goed of fout.
  Het benadrukt op transparante wijze het belang van de verbinding tussen ouder en kind voor het oplossen van gezinsproblemen.
  Verder is per hoofdstuk elk onderwerp overzichtelijk beschreven en kun je zonder de draad te verliezen rustig een ander hoofdstuk lezen. Met een blij gevoel heb ik het boek uit gelezen.
  Een aanrader!

 3. Petra schreef:

  Is het boek ook goed te gebruiken bij kids van 15, en bijna 13?

  • Karla Mooy schreef:

   Hallo Petra,
   Ja, hoor. De tips die ik geef zijn meestal voor zowel jonge als oudere kinderen. De wijze waarop je dingen verwoordt en mijn tips precies vormgeeft verschilt natuurlijk. Maar in de basis is de aanpak voor jonge kinderen en oudere kinderen hetzelfde. Zeker bij pubers, zoals in jouw geval, werkt mijn aanpak goed. Omdat je dan met het ‘ouderlijk gezag’ niet zo ver meer komt. Als je kind echt wil, gaat hij of zij toch echt zijn eigen gang. Dus je hebt iets anders nodig dan dwang of maatregelen treffen.
   Verder staat er ook een tekst in die speciaal over pubers gaat.
   Hartelijke groeten
   Karla

 4. Ben schreef:

  Maanden geleden heb ik je boekje gekocht. Waarom?
  37 jaar heb ik in het voortgezet onderwijs met pubers van 12-18 gewerkt.

  Ik heb op gezette tijden met ongewenst gedrag te maken gehad, heb ook jaren studenten en beginnende docenten gecoacht.
  Ik ben nu 67 en al een tijd met pensioen. Mijn 2 zonen zijn in de 30, en hebben beide kinderen.
  Nu kijk ik heel anders naar mijn kleinkinderen dan vroeger naar mijn eigen kinderen.
  Soms verbaas ik me over de inefficiënte manier, waarop jonge ouders met hun kinderen omgaan. Daarom heb ik je boekje gekocht. Het was mooi, om daarin te lezen, hoe je-uitgaande van basisprincipes – op een duidelijke manier lastige situaties met opgroeiende kinderen beschrijft, maar ook- en dat vind ik erg belangrijk- mogelijke oplossingen aandraagt.

  Ik heb al met verschillende mensen over je waardevolle boekje gesproken.
  Mij heeft het als opa en incidenteel “opvoeder” van kleinkinderen de ogen weer eens geopend.

 5. alara schreef:

  het is een super onderwerp om het erover te hebben

 6. Joanne schreef:

  Veel bruikbare tips en ook herkenning, vooral door het stukje over agressie voelde ik me gesteund en begrepen

 7. Heline schreef:

  Heel veel herkenning, ik heb er ontzettend veel aan gehad. En als ik weer tegen een situatie aan loop waarmee ik even geen raad weet, dan pak ik het boekje er weer bij. Of ik kijk even rond op de site. Streng zijn werkt bij mijn dochter behoorlijk averechts. Opvoeding is naar mijn idee iets waarbij je maar doet waarvan jij denkt dat goed is, en dat klopt niet altijd. Maar dit zou iedere ouder(s) van jonge of oudere kinderen even moeten lezen.

 8. Claudia schreef:

  Ik ben nog niet zover in het boek maar wat ik gelezen heb is echt geweldig. Ik kan mij er helemaal in vinden. Eindelijk zie ik er dingen van mijn zoontjes én van mijzelf in terug. Echt een aanrader!

 9. Jeannet schreef:

  Verhelderend boek. Helpt als je vast zit in de opvoeding.

 10. Angelique schreef:

  Zeer bruikbare, praktische en nuchtere tips. Voor elke ouder handig en nuttig om te lezen. Ik lees er elke dag een stukje (heb ’t boekje pas een paar dagen), en het geeft me nu al rust. De herkenning, maar ook gelijk de tips die je kunt gebruiken! Ik ben zeer blij met het boekje. Een aanrader!

 11. Marianne schreef:

  Een gemakkelijk en vlot leesbare bundeling van tips en handvatten voor situaties die waarschijnlijk iedere ouder herkent. Met als belangrijkste kernwoorden “autonomie van je kind”, “vertrouwen in het kunnen van je kind”, “wat is op dit moment écht belangrijk in het leventje van mijn kind” en “acceptatie van emotie” mag ik voor het eerst een flink aantalstrijd- en stressvrije dagen beleven.
  Ik ben nu een week bezig met vooral accepteren dat sommige dingen voor mijn kind op dit moment belangrijker zijn dan het aantrekken van zijn schoenen. En het blijkt dat als ik hem die twee minuten geef om zijn spel af te maken, hij best in staat en bereid is om dán te doen, wat we moeten doen (namelijk schoenen en jassen aan). Een absoluut nuttig boekje.

 12. Shanon Putters schreef:

  Heerlijk boek! Leest lekker weg en erg herkenbaar.
  Kortom een aanrader!

Laat van je horen