.

Coaching

COACHING

'' De begeleiding was prettig, nuchter maar ook betrokken en vanuit eigen ervaring. We voelden ons vrij om alle twijfels en wanhoop op tafel te leggen. En de tips en tricks waren precies juist'' 

 

KOST HET OPVOEDEN JE VEEL ENERGIE? LAST VAN FRUSTRATIE? MAAK JE JE ZORGEN?

Ik bied je hulp bij opvoeding middels coaching. Ik help je om van jouw gezin weer een happy family te maken.:)

Herken jij jezelf in één of meer van onderstaande situaties?

 • Je ziet het soms even niet meer zitten. Opvoeden is een hele klus en het stopt nooit. Elke dag opnieuw is er weer van alles wat je van je kind wil of moet. En te vaak kost het veel energie om het allemaal voor elkaar te krijgen. Je vraagt je af of het niet anders kan.
 • Je hebt veel moeite met het gedrag van je kind. Jouw kind is niet zo makkelijk. Misschien heeft je kind een diagnose gekregen, misschien ook niet. Feit is, dat het niet zo simpel is om bij hem of haar “op de juiste knoppen te drukken”. Je hebt regelmatig aanvaringen met je kind. Wat je helemaal niet wilt. Je wilt het leuk hebben, toch?
 • Je maakt je zorgen over je kind. Je ziet, dat je kind vaak op zijn kop krijgt, sociaal onhandig is of vaak de verkeerde dingen op het verkeerde moment lijkt te doen. Hij of zij zit regelmatig in problemen, op school bijvoorbeeld. Je tobt erover en zou willen weten hoe je je kind het beste kunt begeleiden hierin.
 • Sinds je één of meer pubers in huis hebt is het niet gezellig meer. Je krijgt vaak een grote mond, hebt strijd over van alles en nog wat. Deze leeftijdsfase valt je niet mee, je vraagt je af waar het mis is gegaan. Hoe krijg je het weer leuk in huis?
 • Je hebt al van alles geprobeerd. Misschien ben je al op zoek gegaan naar tips of hulp. Misschien hielp het, maar niet voor lang. Misschien kon je er niet zo goed mee uit de voeten. Heb jij ook al van alles geprobeerd, maar is de situatie niet echt verbeterd?
 • Hebben jullie moeite om op één lijn te komen in de opvoeding? Veel ouders worstelen daarmee. Iedereen neemt zijn eigen ervaringen uit zijn jeugd en zijn eigen karakter mee. Het kan soms heel lastig zijn om dat bij elkaar te brengen in de opvoeding van je kind(eren). Waardoor er onderlinge irritaties ontstaan of je elkaar in de wielen gaat rijden bij het opvoeden.

Dan is het tijd om iemand in te schakelendie je écht kan helpen. Om weer grip te krijgen op de situatie, rust te krijgen in jouzelf en in je huis. Zodat je ook weer kunt genieten van je kind(eren).

Ik kan je helpen om dat te bereiken. Door middel van coaching bied ik je waardevolle hulp bij de opvoeding.

Stel je eens voor, dat:

 • je kind gemakkelijk meegaat in wat er moet gebeuren. Alle dagelijkse dingen verlopen een stuk soepeler, waardoor ze plezieriger worden en jij meer energie overhoudt.
 • jij weet wat je moet doen met uitbarstingen en vervelend gedrag van je kind. Zodat je veel minder vaak hoeft te botsen met je kind. En jij niet meer gefrustreerd bent of je machteloos hoeft te voelen.
 • je weet hoe je je kind kunt helpen om bij zijn problemen? Rust in jezelf te vinden, doordat je weet wat je kunt toevoegen, wat je bijdrage kan zijn? Zodat je kunt stoppen met tobben en in je hoofd in kringetjes te draaien?
 • het ook met je puber(s) in huis weer gezellig is? Dat je weet hoe je met een puber om moet gaan, waardoor je niet meer zoveel conflicten hebt en weer werkelijk in contact kunt komen met je kind. Het is weer gezellig in huis en je begint deze fase juist te waarderen. Je kunt genieten van de ontwikkeling die je ziet bij je kind.
 • je een middel vindt wat wél werkt. Een middel dat jou in staat stelt negativiteit om te draaien in een positieve sfeer, waarin iedereen gedijt. Jij, je kind en de anderen in het gezin.
 • jij en je partner hebben een visie en een duidelijke aanpak. Jullie zijn het ook eens over de opvoedstijl en hebben tegelijkertijd ruimte om jezelf te mogen zijn.

Hoe fijn zou dat zijn? Zou je niet een stuk blijer en ontspannener kunnen zijn? Weer genieten van je gezin!

Coaching is hét middel voor hulp die helemaal is afgestemd op jouw situatie.

Jouw gedrag is van grote invloed op het gedrag van je kind en op de situatie in huis. Het is een kwestie van de juiste kennis, de juiste houding en het juiste gedrag. Ik coach je hierbij. Je krijg alle hulp om je probleem op te lossen.

Door een coachingstraject met mij te starten, krijg je alle kans om de situatie bij jou in het gezin daadwerkelijk te veranderen. Ik geef je inzicht èn praktische vaardigheden om dit voor elkaar te krijgen. Zodat jij weer ontspannen kunt opvoeden, kunt genieten van je kind(eren).

Misschien denk je nu “Tolbert is te ver weg voor mij”.

Woon jij niet in de buurt van mij? Geen probleem! We kunnen ook een coachingssessie houden via de telefoon of via Skype. Ik heb daar prima ervaringen mee. Ook dan kan ik een traject met beide ouders samen doen.

Lees hieronder enkele ervaringen van ouders, die je voorgingen:

We hadden veel aan de mail met tips voor een goede opbouw van het gesprek met onze zoon. We hebben het zo’n beetje letterlijk opgevolgd en waren verbaasd over het resultaat. Bijzonder hoe je met relatief zo weinig zo veel kunt bereiken!”

A.V. en E.J., ouders van een zoon van 17.

Ik vond je coaching een hele fijne ervaring. Ik heb veel van je geleerd, eigenlijk zonder dat ik het door had. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het heel ontspannen spreken was met je, je komt helemaal niet belerend of bekritiserend over. De tips, handvaten, tools die je me aanreikte werden ook heel gemakkelijk, als vanzelf is ons gezin opgenomen.

Hoe klein de inspanning ook lijkt, het resultaat is wel heel groot. De problemen waar ik tegen aan liep met mijn zoontje zijn zo goed als verdwenen. Kortom, ik ben heel blij met de coaching. Ik kan de liefde weer voelen stromen in ons gezin. Ik kan het iedereen aanbevelen. 

Sissi, moeder van een zoontje van 4

Onze aanleiding om een opvoedcoach in te schakelen, was vooral omdat er een kloof was tussen Edwin en mij. Het lukte mij niet goed om het met de kinderen zo te laten verlopen als ik wilde en Edwin voelde zich dan vaak de “boeman”, om mijn “fouten” op te lossen. Ik had het niet in de hand, hij herstelde het. Hierdoor was ik onzeker, vond dat ik het niet kon en Edwin baalde ervan.

 Door het coachen zijn we ons van een aantal dingen bewust geworden, is de kloof tussen ons veel kleiner geworden en ook hebben nu de vaardigheid om naar de behoeften van onze kinderen te luisteren. Het is een hele verbetering en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Bovenal is de sfeer in huis enorm verbeterd. 

Joyce en Edwin, ouders van een meisje (12) en een jongen(10).

Onze aanleiding om met coaching te beginnen was dat we thuis vastliepen in de communicatie met onze tweeling, een jongen en een meisje van 8 jaar. We belandden in een strijd die uitmondde in steeds meer onrust thuis en ruzieachtige sferen. Daar had ik meer dan genoeg van. Belonen hielp niet , straffen hielp niet, we waren beland in een negatieve spiraal, waarbij ik de leuke dingen soms ook niet meer kon zien van onze kinderen.

De coaching via Karla heb ik als positief ervaren en opbouwend. Door middel van vertellen over dingen, die we thuis tegen kwamen in de opvoeding kregen we telkens na elke sessie overdenkingen mee en uiteindelijk handvatten hoe je een goed gesprek kunt voeren met je kinderen, waaronder een concreet stappenplan.

Er is absoluut veranderd dat wij geen straf meer geven. Ik was eerst wel wat sceptisch, omdat je denkt dat je wat van je autoriteit gaat missen en dat kinderen dan over je heen gaan walsen o.i.d. Niets is minder waar! Er is veel meer rust in huis, minder strijd. En als er strijd is, kan ik het beter oplossen door middel van de gesprekstechnieken die ik heb aangereikt gekregen van Karla.

Henriëtte, getrouwd met Jan en moeder van een tweeling. 

Wat ik vooral erg prettig vond is dat Karla totaal niet oordeelde. Mij niet de les las, maar mij inzicht gaf. Ook leerde ik om beter naar de kinderen te luisteren. Zo voelen ze zich begrepen en is het verzet minder. En ik heb geleerd om ze zelf te laten na denken over wat zij vinden dat er moet gebeuren voor een gezellige sfeer in huis.

Ik moet zeggen dat het niet altijd makkelijk is. Maar het werkt. De kinderen voelen zich gehoord en zijn veel minder dwars. En het is weer gezellig thuis. Bedankt Karla! 

Joyce van Herp, moeder van een zoon en een stiefzoon.

 

Is dit wat jij ook graag zou willen, vul dan hieronder je gegevens in voor een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met mij over jouw situatie

Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil graag een gesprek met jou
 
E-mail*
Voornaam*
Achternaam*
Telefoonnummer*
 
<br /><span style="font-size:10px;">je gegevens worden vertrouwelijk behandeld</span>
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Nu alvast een gesprek boeken?

Wil je alvast een gesprek boeken dan kan dat ook. Een losse coachingssessie duurt 75 minuten. Aan de hand van concrete situaties waar jij tegenaan loopt, krijgt je handvatten en inzichten. En soms heb je daarbij al aan 1 gesprek genoeg:

We waren in een negatief patroon terecht gekomen, waarin we even niet meer wisten hoe we opbouwend om konden gaan met ‘negatief gedrag’ van  onze peuter & kleuter.

Ik heb de begeleiding als zeer prettig ervaren. Karla’s aanpak spreekt mij zeer aan. Het was zo fijn ook om persoonlijk advies te krijgen met zeer veel tips en uitleg! We straffen niet meer, maar zijn nu veel creatiever in het oplossen van negatieve situaties.

We hebben de coaching telefonisch gedaan, dat ging prima. Het was meteen ook vertrouwd en opbouwend van aard. Mocht ik nog eens ergens advies over willen, zal ik haar zeker weer benaderen!

Lisette, moeder van een zoon (4) en een dochter (3), na 1 coachingssessie.

“Dank je voor de handvatten die je mij hebt meegegeven, ik heb er veel aan. Ik kan nu beter switchen in situaties en daardoor kan ik ook situaties beter sturen. Het gaat goed, het geeft mij rust en de kinderen ook en er is weer meer plezier in het ochtend- en avondritueel”

M.Z., vader van een zoon en een dochter, na 1 coachingssessie over omgaan met zijn eigen boosheid.

Wil jij ook in 1 gesprek handvatten en inzichten waar je mee verder kan? Zo’n losse coachingssessie kost € 147 en kun je hieronder direct bestellen. Je wordt dan na een website geleid waar je veilig online via iDeal kunt betalen. Hierna ontvang je per ommegaande een mail met een link naar mijn electronische agenda waarin je zelf een afspraak kunt maken.

Boek hier een coachingssessie
 
Voornaam
Achternaam
Email*
 

 
dit veld niet invullen s.v.p.