.

Begrijp je kind en krijg grip op het gedrag

''Ons dochtertje vroeg continue aandacht, was erg claimerig, er was veel verzet en weerstand waardoor er veel onrust was en wij redelijk uitgeput waren.

Het was fijn om een dag te praten met iemand die precies leek te begrijpen wat we bedoelden.

Het resultaat is dat we een ander kind hebben, nog steeds met een gebruiksaanwijzing maar de continue worsteling is verdwenen en ze is veel aanhankelijker en in staat om genegenheid te tonen''

K.H en M.J, ouders van een dochtertje (4) en een zoontje (1)

“BEGRIJP JE KIND EN KRIJG GRIP OP HET GEDRAG!”

VIP DAG:

LEER IN 1 DAG HOE JE BETER AFSTEMT OP JE KIND

WAARDOOR DE PROBLEMEN EEN STUK MINDER WORDEN

exclusieve aandacht voor jouw situatie, voor jouw kind

Herken je dit?

 • Je kind komt vaak in verzet. Gooit de kont tegen de krib, wil niet doen wat je vraagt. Is snel bokkig of boos. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het is moeilijk om een beetje soepel met je kind om te gaan. Waardoor het vaak niet gezellig is. En vaak begint dat ’s ochtends al.
 • Je kind is druk en chaotisch. Zegt wat ie denkt. Zodra je kind thuis is, ligt overal wat. Je kind is slordig en vergeetachtig. Zijn of haar impulsieve gedrag leidt tot problemen met andere kinderen of volwassenen en zelf wordt je er soms ook behoorlijk geïrriteerd van.
 • Je kind heeft last van driftbuien. Het komt soms als een donderslag bij heldere hemel. Je ziet het niet aankomen. Ineens heb je een boos kind. Of ben je in een conflict verzeild geraakt. Je wordt er moe, maar ook machteloos van. Je denkt dat je het goed doet, maar toch is je kind ineens boos op jou.
 • Het gedrag van je kind is moeilijk te corrigeren. Je hebt al van alles geprobeerd, straffen, belonen, negeren. Niets helpt echt. Je piekert hoe je grip krijgt op het gedrag van je kind. Dit kan toch zo niet doorgaan?

Ik begrijp dat je af en toe de wanhoop nabij bent. Het is ook frustrerend en verdrietig hoe moeizaam het gaat. Ik weet hoe je worstelt.

MAAR: er is ook een oplossing. Ik weet hoe het anders kan.

Hoe zou het voor je zijn als

 • Je kind soepel met je meewerkt. Waardoor de dagelijkse dingen veel makkelijker gaan. Jij houdt tijd en energie over voor leuke dingen en de sfeer is een stuk verbeterd.
 • Je beter om kunt gaan met je drukke en chaotisch kind. Natuurlijk verander jij je kind niet in een rustig en geordend kind. Maar zou het niet fijn zijn als je weer kunt genieten van dit kind? Omdat je het gedrag van je kind veel beter in goede banen weet te leiden.
 • Je kind veel minder vaak boos wordt? Omdat jij je beter afstemt op je kind, scheelt dat veel driftbuien en aanvaringen. Het wordt rustiger in huis en het contact met je kind is een stuk positiever geworden.
 • Je kind zich beter gedraagt? Je hebt een nieuwe manier geleerd om probleemgedrag aan te pakken. Waardoor er rust en een goede sfeer in huis komt. Je kind daar op zijn manier aan bijdraagt. Verbondenheid komt in de plaats van strijd.

Is dit iets wat jij verlangt? Voor jou en je gezin? Laat mij je dan helpen en kom naar me toe voor een

SPECIALE VIP DAG

waarin jouw kind centraal staat

Wat is een VIP dag?

Een VIP dag is een dag waarin ik helemaal tot je beschikking ben. Ik heb alle aandacht voor jou en jouw probleem. Samen gaan we verkennen wat jouw probleem is en wat je eraan kunt doen. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een concrete aanpak.

Waarom een VIP dag?

Een VIP dag is speciaal voor jou, als je de problemen zat bent. Als je eraan toe bent om een aanpak te leren, die echt werkt. Je krijgt op deze dag inzicht in het gedrag van je kind. Je leert begrijpen waarom je kind doet zoals ie doet. En vooral leer je wat jij anders kan doen om problemen te voorkomen. Zodat het weer een stuk gezelliger kan worden bij jou thuis en jij een veel soepeler contact met je kind krijgt.

Daarnaast is een VIP dag ook een hele fijne, ontspannende dag. Ik nodig je uit in een mooie, rustgevende omgeving. We gaan genieten van rust en natuur en van een heerlijke lunch. Door je te ontspannen sta je makkelijker open voor nieuwe inzichten en zullen deze zich beter verankeren in jou.

Luisteren was een groot probleem met ons dochtertje. We hadden veel strijd met haar, bij het aankleden en bij het eten. En als ze haar zin niet kreeg dan bleef ze gillen. Als we haar op de gang zetten werd ze hysterisch en ging ze schoppen en krijsen. We hebben wel hulp aan huis gehad maar dat heeft niks opgeleverd, eigenlijk maakte dat het alleen maar erger, omdat we het advies kregen om haar harder aan te pakken.

We hebben de VIP-dag heel positief ervaren. Het was fijn om in alle rust stil te staan bij onze situatie. Het ging echt over ons kind. Daardoor werden al op korte termijn verbeteringen zichtbaar, terwijl het reguliere traject heel langzaam gaat. We hebben inzicht gekregen in hoe ze in elkaar steekt en handvatten hoe daarmee om te gaan. Waardoor de driftbuien een stuk minder werden.

B.B en D.S, ouders van een dochtertje (bijna 3)

We hebben inzicht gekregen in de ‘fabrieksinstellingen’ van onze zoon. Hoe hij denkt, hoe er kortsluiting ontstaat en hoe we daar op in moeten spelen. Jouw begeleiding hebben we als heel positief ervaren vanwege je ervaring, die je inbrengt en de gestructureerde manier waarop je te werk ging.

Josine en Thom, ouders van een zoon van 7 en een dochter van 9

We hebben in het verleden een aantal gesprekken gehad met een orthopedagoog en eerlijk gezegd zijn we daar niets wijzer van geworden. We waren echt op een punt beland dat we even niet meer wisten hoe we nu verder moesten. De VIP-dag heeft ons nieuwe inzichten gegeven hoe we het beste met onze zoon kunnen omgaan. We vonden het fijn dat we een lijst met punten meekregen om mee aan de slag te gaan. Er werd echt inhoudelijk op onze problemen ingegaan in plaats van een algemeen praatje. Wij vonden de opzet van de dag ook goed. Eerst lekker bakje koffie (in een hele mooie omgeving), lekkere lunch buiten de deur. Wij hebben eigenlijk een hele gezellige dag gehad en zijn weggereden met een heel positief gevoel. En doordat we het nu anders aanpakken zijn er minder conflicten en de situatie loopt minder uit de hand.

S. en M, ouders van een zoon van 9 en een zoon van 6

Wat gaan we doen op deze VIP dag?

Tijdens deze dag leer je om anders naar je kind te kijken. Je wordt je bewust van je eigen interpretaties en de invloed daarvan op je kind. Concreet:

 • We starten met een verheldering van je probleem. We nemen veel voorkomende moeilijke situaties onder de loep.
 • We gaan onderzoeken waarom je kind doet zoals hij of zij doet. Wat is het waar je kind problemen mee heeft? Vaak zijn het één of meer tekort schietende vaardigheden, die maken dat je kind in verzet komt of boos wordt, niet doet wat je hebt gevraagd of anderszins onwenselijk gedrag vertoont.
 • We gaan bekijken wat jouw rol is in het probleemgedrag wat ontstaat. Immers, er is altijd sprake van interactie.Dus speelt jouw gedrag en reacties ook een rol. Let wel: het gaat niet om schuld of fout of dom. Schuld bestaat trouwens niet, dat hebben we maar bedacht. Het gaat puur om onwetendheid. En die gaan we omzetten in inzicht, wat je gaat gebruiken om je beter af te stemmen op je kind
 • Je leert een nieuwe basishouding in het opvoeden. Een basishouding, die veel beter aansluit bij de problematiek van je kind. En tegelijkertijd ook makkelijker en fijner voor jezelf is. Je gaat namelijk ontdekken, hoe jij je kind kunt helpen door ook je eigen behoeften helder te hebben.
 • Je krijgt nieuwe communicatievormen aangereikt. Je leert om door een betere communicatie en observatie jezelf beter af te stemmen op je kind. Hierdoor kun je veel problemen voorkomen.
 • Aan het eind van de dag maken we de balans op en zetten dit om in een actieplan. Zodat je helder hebt wat de vervolgstappen zijn, die je moet zetten om ervoor te zorgen, dat de problemen met je kind een stuk minder worden. En er weer een ontspannen sfeer kan komen in je gezin.

Wat levert dit alles je nu op in praktijk?

 • Je zult veel minder conflicten hebben met je kind
 • Je hebt een beter contact met je kind
 • De sfeer zal enorm verbeteren
 • Je voelt je niet langer voortdurend onzeker over je aanpak, maar je hebt zelfvertrouwen als ouder. Je weet nu wat werkt en wat niet
 • Als ouders zit je weer op één lijn in jullie aanpak

Denk je nu, dit is echt iets voor mij of echt iets voor ons? Neem dan nu contact op via onderstaand inschrijfblokje. 

Ja, ik heb interesse in een VIP dag
 
E-mail*
Voornaam*
Achternaam*
Telefoon*
 

je gegevens worden vertrouwelijk behandeld
 
dit veld niet invullen s.v.p.

P.S. Wat ook een goed idee is: met een kleine bijbetaling kun je blijven slapen in het chalet waar we afspreken en plak je er nog een dagje samen aan vast. Lekker wandelen in de mooie omgeving of een dagje Groningen, bijvoorbeeld. Alle tijd ook om nog even na te praten.