.

Resultaten

Ons zoontje was druk en chaotisch. Hij had last van boze buien en was bovenmatig aanwezig. Dit alles ging ten koste van zijn tweelingbroer. We dachten eerst dat hij gewoon een opstandige peuter was, maar het gedrag bleef. We voelden ons machteloos en radeloos. Onzeker ook.

De vipdag hebben wij als heel prettig ervaren. Wel heel intensief, maar ook heel goed. We kregen heel veel praktische tips, echt concrete handvatten. En inzichten, we begrijpen hem nu veel beter en weten hoe we moeten omgaan met zijn boze buien.

We hebben beter contact met hem gekregen, we kunnen hem nu beter helpen. Hij is ook rustiger geworden. Er zijn nog wel boze buien, maar wij kunnen daar nu veel rustiger op reageren vanuit vertrouwen, waardoor het ook sneller wegebt.

We hebben nu weer het gevoel dat we er grip op hebben. Het geeft ons vertrouwen in ons eigen handelen. Daar zijn we oprecht erg dankbaar voor.

We hadden ook een klik met Karla. We hebben haar ervaren als betrokken en gevoelig, een ervaringsdeskundige met veel kennis, die ons goed begreep. De plek was ook heel fijn, een rustige plek in de natuur, zodat je echt even uit je dagelijkse leven wordt gehaald.betrokken en gevoelig, een ervaringsdeskundige met veel kennis, die ons goed begreep. De plek was ook heel fijn, een rustige plek in de natuur, zodat je echt even uit je dagelijkse leven wordt gehaald.

We kunnen het iedereen die in een soortgelijke situatie zit aanbevelen, we hebben een bedrag als dit nooit beter besteed dan nu. Mensen die twijfelen mogen altijd contact met ons opnemen.

L.G. en W.G., ouders van een tweeling (4).

 

Dank je voor de handvatten die je mij hebt meegegeven, ik heb er veel aan. Ik kan nu beter switchen in situaties en daardoor kan ik ook situaties beter sturen. Het gaat goed,  het geeft mij rust en de kinderen ook en er is weer meer plezier in het ochtend- en avondritueel”

M.Z, vader van een dochter en een zoon, na een coachingssessie over omgaan met zijn eigen boosheid.

 

We waren in een negatief patroon terecht gekomen, waarin we even niet meer wisten hoe we opbouwend om konden gaan met ‘negatief gedrag’ van  onze peuter & kleuter.

Ik heb de begeleiding als zeer prettig ervaren. Karla’s aanpak spreekt mij zeer aan. Het was zo fijn ook om persoonlijk advies te krijgen met zeer veel tips en uitleg! We straffen niet meer, maar zijn nu veel creatiever in het oplossen van negatieve situaties.

We hebben de coaching telefonisch gedaan, dat ging prima. Het was meteen ook vertrouwd en opbouwend van aard. Mocht ik nog eens ergens advies over willen, zal ik haar zeker weer benaderen!

Lisette, moeder van een zoon (4) en een dochter (3), na 1 coachingssessie.

 

Ons dochtertje vroeg continue aandacht, was erg claimerig, er was veel verzet en weerstand waardoor er veel onrust was en wij redelijk uitgeput. Ook kon ze heel erg boos worden. We hadden al wat bekende strategieën uit de boekjes geprobeerd zoals op de gang zetten enzo maar gevoelsmatig klopte dat helemaal niet.  Door wat zoeken op internet vonden we je site en die was erg herkenbaar

Het was fijn om een dag te praten met iemand die precies leek te begrijpen wat we bedoelden. Het belangrijkste inzicht is dat onze dochter ons iets probeert te vertellen met haar gedrag en dat wij moeten leren luisteren en ontcijferen. Ook hebben  we geleerd dat we even stil moeten staan bij haar gevoelens op dat moment. Verder dat toegeven niet altijd gelijk staat aan verliezen. Omdat ze soms niet anders kan dan reageren op de manier die ze doet.

Het resultaat is dat we een ander kind hebben, nog steeds met een gebruiksaanwijzing maar de continue worsteling is verdwenen en ze is veel aanhankelijker en in staat om genegenheid te tonen.

De begeleiding was prettig, nuchter maar ook betrokken en vanuit eigen ervaring. We voelden ons vrij om alle twijfels en wanhoop op tafel te leggen. En de tips en tricks waren precies juist”.

K.H. en M.J., ouders van een dochtertje (4) en een zoontje (1), deelnemers aan een individuele VIP-dag.

 

De dynamiek die ontstaat in een gezin met 2 totaal verschillende slimme pittige kinderen is erg boeiend en intens leuk, maar daarnaast ook lastig omdat zij verschillend denken en anders reageren waardoor soms frustratie komt. We wilden meer rust en zoveel mogelijk genieten.  

We hebben tips & tricks gekregen om ontspannen op te voeden. Niet door ‘sec’ regels op te leggen maar hen deelgenoot maken van processen waarin zij ook verantwoordelijkheden hebben, het zijn mooie jongelingen en we kunnen ze nu meer bieden. O.a ook ‘echt’ goed te luisteren naar de kinderen naar onderwerpen  die er voor hun toe doen. Ze dingen zelf op te laten lossen. En begrip! Begrip geeft rust. Kleine verschillen in nuances hebben een groot effect en dat is mooi om te zien.

Eigenlijk gun ik elke ouder en met name de kinderen in iedere levensfase zo af en toe dit proces.

 De begeleiding door Karla heb ik ervaren als heel geïnteresseerd, mooi, integer, prettig, rustig, inzicht gevend, analyserend en verdiepend”.

Moeder van 2 zoons (16 en 14), heeft samen met haar man een coachingstraject gevolgd.

 

De huiselijke sfeer met puber zoon werd er niet beter op. Hoewel we dat wel graag anders hadden gewild,  waren we toch in een negatieve spiraal beland. We hadden goede berichten over jou gehoord en besloten het te proberen, want onze zorg was dat de sfeer in huis alleen nog maar verder zou verslechteren.

De coaching heeft ertoe geleid dat we weer op een normale manier communiceren met respect voor elkaar. Het belangrijkste inzicht is om te luisteren en niet te snel een oordeel te geven. Het kind moet zich gehoord voelen anders heeft een gesprek geen zin, zeker niet bij een puber 🙂

We hebben jouw begeleiding als zeer positief ervaren. We vinden zo’n skype gesprek een vondst! Lekker in je eigen omgeving een gesprek aangaan, maar naast het praktische van een gesprek via de Ipad vonden we het inhoudelijk ook erg goed.

We hadden veel aan de mail met tips voor een goede opbouw van het gesprek met onze zoon. We hebben het zo’n beetje letterlijk opgevolgd en waren verbaasd over het resultaat. Bijzonder hoe je met relatief zo weinig zo veel kunt bereiken!”

A.V en E.J., ouders van een dochter van 20 en een zoon van 17. Zij hebben een kort coachingstraject gevolgd.

 

We kwamen erachter dat je voor veel dichte deuren staat als je kind geen diagnose heeft. Wij wilden graag hulp maar zonder de bekende stempel. Ik ben gewoon gaan googlen, net zolang tot ik bij jouw site terecht kwam. De hele tekst was zo herkenbaar en het voelde gelijk goed (het gevoel van hèhè zij begrijpt het). 

We hebben in het verleden een aantal gesprekken gehad met een orthopedagoog en eerlijk gezegd zijn we daar niets wijzer van geworden. We waren echt op een punt beland dat we het even niet meer wisten hoe we nu verder moesten. Nu weten we dat wel. De VIP-dag heeft ons nieuwe inzichten gegeven hoe we het beste met onze oudste zoon kunnen omgaan. We vonden het fijn dat we een lijst met punten meekregen om mee aan de slag te gaan. Er werd echt inhoudelijk op onze problemen ingegaan in plaats van een algemeen praatje. Doordat we het nu anders aanpakken zijn er minder conflicten en de situatie loopt minder uit de hand. De sfeer in huis is al veel verbeterd.” 

S. en M, ouders van een zoon van 9 en een zoon van 6. Zij hebben een VIP-dag gevolgd.

 

Ik heb een paar maanden geleden bij Karla een traject gevolgd in verband met het gedrag van mijn dochter. Eigenlijk had ik al jaren problemen met haar omdat ze niet goed haar best deed op school. Ze was uiteindelijk blijven zitten in de derde klas van het gymnasium en moest het jaar overdoen. Maar in plaats van hogere cijfers te halen voerde ze nog steeds weinig uit waardoor ze weer dreigde te blijven zitten.  Dat zou betekenen dat ze naar een andere school zou moeten. Het lukte me als moeder niet haar te motiveren om beter haar best te doen.

Ten einde raad heb ik me tot Karla gewend. Dat had ik eerder moeten doen. Karla heeft me iets heel belangrijks geleerd en dat is dat ik beter naar mijn kind moet luisteren. En niet gewoon aanhoren om zelf je zin te kunnen doordrukken, maar echt luisteren!

Dat ben ik gaan oefenen en ontdekte hoe moeilijk dat was. Karla hielp me erbij. Maar kinderen pakken veranderingen in je eigen gedrag heel snel op. Ook al ben ik nog steeds niet volleerd, mijn dochter is compleet veranderd in haar gedrag. Ze heeft de verantwoordelijkheid helemaal opgenomen voor haar prestaties en al haar cijfers inmiddels opgehaald.

Jarenlang heb ik gedacht dat ik het zonder hulp in de opvoeding wel zou kunnen. Uit een soort trots, dat ik dat niet nodig had. Ook twijfelde ik of dit iets zou oplossen. Aan iedereen die dit herkent kan ik zeggen; zet je trots en twijfel overboord en zoek hulp. Want kinderen reageren al op kleine wijzigingen in je gedrag en jouw gedachten erover. Dat is eigenlijk zo fantastisch aan kinderen. Met behulp van Karla kan je het veranderen en het ten goede laten keren. Zonder die hulp modder je door en dat is niet goed voor je kind.

M.B., getrouwd en moeder van een dochter (16) en een zoon(13)

 

“Ik vond je coaching een hele fijne ervaring. Ik heb veel van je geleerd, eigenlijk zonder dat ik het door had. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het heel ontspannen spreken was met je, je komt helemaal niet belerend of bekritiserend over. De tips, handvaten, tools die je me aanreikte werden ook heel gemakkelijk, als vanzelf is ons gezin opgenomen.

Hoe klein de inspanning ook lijkt, het resultaat is wel heel groot. De problemen waar ik tegen aan liep met mijn zoontje zijn zo goed als verdwenen.

Kortom, ik ben heel blij met de coaching. Ik kan de liefde weer voelen stromen in ons gezin. Ik kan het iedereen aanbevelen. En ik denk dat ik mezelf in de toekomst vaker ga trakteren op een coaching van jou, een jaarlijkse onderhoudscoaching bijvoorbeeld.”

Sissi, moeder van een zoontje van 4. Zij heeft een coachingstraject gevolgd.

 

 

We hebben inzicht gekregen in de ‘fabrieksinstellingen’ van onze zoon. Hoe hij denkt, hoe er kortsluiting ontstaat en hoe we daar op in moeten spelen. Jouw begeleiding hebben we als heel positief ervaren vanwege je ervaring, die je inbrengt en de gestructureerde manier waarop je te werk ging.”

Josine en Thom, ouders van een zoon van 7 en een dochter van 9. Zij hebben een VIP-dag gevolgd.

 

“Onze aanleiding om een opvoedcoach te bezoeken, was vooral omdat er een kloof was tussen Edwin en mij. Het lukte mij niet goed om het met de kinderen zo te laten verlopen als ik wilde en Edwin voelde zich dan vaak de “boeman”, om mijn “fouten” op te lossen. Ik had het niet in de hand, hij herstelde het. Hierdoor was ik onzeker, vond dat ik het niet kon en Edwin baalde ervan.

Door het coachen hebben we handvaten gekregen om het te verbeteren. We hebben ook geleerd met de kinderen rond de tafel te gaan zitten om te bespreken hoe wij en hoe zij dingen ervaren en dan met elkaar tot een oplossing te komen.

Door het coachen zijn we ons van een aantal dingen bewust geworden en ook hebben we nu de vaardigheid om naar de behoeften van onze kinderen te luisteren. Het is een hele verbetering en ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Bovenal is de sfeer in huis enorm verbeterd.”

Joyce en Edwin, ouders van een meisje (12) en een jongen(10).

 

“Onze aanleiding om met coaching te beginnen was dat we thuis vastliepen in de communicatie met onze tweeling, een jongen en een meisje van 8 jaar. We belandden in een strijd die uitmondde in steeds meer onrust thuis en ruzieachtige sferen. Daar had ik meer dan genoeg van. Belonen hielp niet , straffen hielp niet, we waren beland in een negatieve spiraal, waarbij ik de leuke dingen soms ook niet meer kon zien van onze kinderen.

De coaching via Karla heb ik als positief ervaren en opbouwend. Door middel van vertellen over dingen, die we thuis tegen kwamen in de opvoeding kregen we telkens na elke sessie overdenkingen mee en uiteindelijk handvatten hoe je een goed gesprek kunt voeren met je kinderen, waaronder een concreet stappenplan.

Er is absoluut veranderd dat wij geen straf meer geven. Ik was eerst wel wat sceptisch, omdat je denkt dat je wat van je autoriteit gaat missen en dat kinderen dan over je heen gaan walsen oid. Niets is minder waar!

Er is veel meer rust in huis, minder strijd. En als er strijd is, kan ik het beter oplossen door middel van de gesprekstechnieken die ik heb aangereikt gekregen van Karla.

Verder kwam ik erachter dat ik getriggerd werd in oude gevoelens die niks met mijn kinderen te maken hebben maar die worden aangewakkerd . Om hier bewust van te worden en hier dus anders mee om te gaan, geeft ook rust in jezelf en geeft je de kans om te zien wat er nu werkelijk gebeurd is.”

Henriëtte, getrouwd met Jan en moeder van een tweeling. De ouders hebben samen een coachingstraject gevolgd.

 

Onze dochter van 9 jaar heeft een pittig temperament, dat was vanaf het begin al duidelijk. Maar vanaf haar 7e jaar ongeveer, kwamen we steeds meer in een vicieus cirkeltje terecht van elkaar niet begrijpen, hoogoplopende irritaties, explosieve ruzies met slaande deuren en huilende dochter, kokende ouders die achterblijven in de kamer vol onbegrip, onzekerheid en een gevoel van falen.

Ik woonde een lezing bij en trof in Karla een nuchtere, betrokken, warme en humorvolle vrouw met hele rake observaties. We nodigden haar uit om ons een paar keer individueel te coachen. 

Wat we vooral leerden is het gevoel van onze dochter erkennen en benoemen. En haarzelf mee laten denken over oplossingen. En we realiseerden ons nog eens dat het geen pesterij van haar kant is, dat ze er geen genoegen in schept om ons te treiteren, dwars te zitten. Het is onmacht en onkunde en er zit altijd meer onder. Mildheid, zowel voor haar als voor jezelf, ook zo’n eye-opener.

Er kwam ruimte, openheid en een hele andere manier van kijken naar en communiceren met je kind. We hebben beter contact en kunnen elkaar steeds beter  vinden.

Esther en Herre-Jan, ouders van Isa (9), hebben een kort coachingstraject gevolgd.

 

Een eye opener was dat het goed is om nieuwsgierig te zijn naar mijn dochter. Wie is zij, wat wil ze zeggen? Zonder vooroordeel of kritiek of denken te weten wat zij denkt en voelt. Ik ben me nu vaker bewust van mijn eigen houding en van het feit dat ik mijn dochter vaak al beoordeel, omdat ik denk te weten wat er komt of al begin te zuchten terwijl ze nog niets heeft gezegd. Dat zijn waardevolle momenten, zeker als ik mijn eigen houding aan weet te passen. Dan merk ik dat zij rustiger blijft en ook ander gedrag laat zien dan ik verwachtte.”

A., moeder van 2 dochters van 10 en 13

 

“Bij de workshop oefen je wat je moeilijk vindt: conflicten hanteren, grenzen stellen, luisteren. Jouw adviezen komen goed aan, ik kon ze goed laten bezinken. Thuis voer ik de adviezen met gemak uit. Dat gemak is fijn, want opvoeden doe je elke dag weer”

Liesbeth, moeder van 2 kinderen (6 en 10)

 

Wat ik vooral erg prettig vond is dat Karla totaal niet oordeelde. Mij niet de les las, maar mij inzicht gaf. Door de vragen welke ze me stelde, kreeg ik inzicht in mijn eigen handelen. In de frustraties welke ik zelf had. En hoe ik vanuit dat punt reageerde. Maar ook leerde ik om beter naar de kinderen te luisteren. Zo voelen ze zich begrepen en is het verzet minder.
Ik heb geleerd om ze zelf te laten na denken over wat zij vinden dat er moet gebeuren voor een gezellige sfeer in huis.

Ik moet zeggen dat het niet altijd makkelijk is. Maar het werkt. De kinderen voelen zich gehoord en zijn veel minder dwars. En het is weer gezellig thuis. Bedankt Karla! 

Joyce van Herp, moeder van een zoon en een stiefzoon.