.

Wie is Karla

WAT DRIJFT JOU IN JE WERK?

Karla Mooy“Zelf heb ik een hele tijd geworsteld met het opvoeden. Ik was niet goed in straffen en hield geen beloningssysteem vol. Mensen om me heen gaven advies en commentaar waar ik niks mee kon. Ik ging mezelf op een gegeven moment zelfs een slechte moeder vinden. Uiteindelijk heb ik mijn weg wel gevonden. Ik kreeg steeds meer inzicht in mijzelf, in mijn kinderen en hoe ik daar het best mee om kon gaan. Ik heb enorm veel geleerd en wil dat ontzettend graag aan anderen doorgeven.   Want ik wil hen die worsteling graag besparen. Ik zeg weleens dat ik de coach ben, die ik zelf toendertijd niet kon vinden.

Ik weet nu wat werkt en wat niet. Ik weet dat beloningssystemen vaak niet werken en waarom. Ik weet nu welke aanpak veel effectiever is. Hoe je recht doet aan je kind en aan jezelf. Hoe je op een prettige manier het gedrag van je kind in goede banen kunt leiden. Hoe je je kind kunt helpen zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het wordt mij meer en meer helder hoe goed opvoeden eigenlijk in elkaar steekt. En dat het eenvoudiger is dan dat wij het vaak maken in opvoedland

Ik heb een droom. Dat alle ouders, alle volwassenen in ons land, gaan inzien dat opvoeden niets meer en niets minder  is dan samenleven. Breng gewoon jezelf mee. Heb respect voor de behoeften van een kind, erken zijn of haar eigenheid, accepteer elkaar zoals je bent en zorg er samen voor dat het met iedereen goed gaat. Al doende leren kinderen dan de waarden die jij zo belangrijk vindt. Het geeft kinderen hun eigen verantwoordelijkheid terug en zorgt voor zelfvertrouwen en zelfkennis. Zo groeien ze op tot de burgers die we nodig hebben. En tegelijkertijd wordt het ouderschap weer een stuk minder ingewikkeld. Minder hard werken. Leuker. Meer ontspannen.

Ik word er blij van om ouders hierover te inspireren en te helpen om gelukkig te zijn met hun gezin. Elke bijdrage die ik kan leveren, groot of klein, maakt mij gelukkig. Daarom vind ik het ook fijn om veel dingen gratis te doen, gratis video’s, tips en presentaties. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren.

WAT IS JE ACHTERGROND?

“Ik ben opgeleid als ontwikkelingspsycholoog, als leerkracht basisonderwijs, als trainer Emotioneel Lichaamswerk en als videocoach. Ik heb veel ervaring opgedaan in het onderwijs en in trainingen persoonlijke ontwikkeling. Ook mijn eigen kinderen hebben, elk op hun eigen unieke manier, veel bijgedragen aan mijn kennis en ontwikkeling.”

Lees hier over Karla in de media.