Stap voor stap een gelukkig gezin

Het complete programma voor ouders van pittige kinderen. Voor een aanpak die wél werkt.

Waanzinnige actie

Normaal €997,- 

waarde inclusief bonussen ruim € 1100  

Nu 297euro

LET OP: alleen geldig op woensdag 28 en donderdag 29 december! 

INCLUSIEF deze 2 fijne bonussen:

Exclusief voor jou

Alleen de abonnees van mijn nieuwsbrief krijgen deze kans. De actie wordt verder nergens gepromoot.

Het is eenmalig, ik heb deze korting nooit eerder gegeven en ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik het ooit nog eens doe. In elk geval de komende jaren niet, dat durf ik je te beloven.

Is dit het moment voor jou om in te stappen? Je geeft daarmee een mooi cadeau aan jezelf en aan je gezin om het nieuwe jaar mee te beginnen. 

Hoe zou dat zijn? Dat je over een paar maanden veel meer rust in huis hebt. Omdat je precies weet wat je moet doen in de lastige situaties. Omdat je veel meer zelfvertrouwen hebt gekregen. Omdat je kind beter weet waar die aan toe is, wat op zich al meer rust geeft. En dus veel minder conflicten. En zeker geen erge escalaties meer, omdat jij nu weet hoe je dat kunt voorkomen.

Doe je mee? Je bent van harte welkom, ik sta voor je klaar!

Betalen in termijnen kan op aanvraag.
Stuur een email naar karla [at] ontspannenopvoeden.nl

"Je vroeg welk cijfer ik de thuissituatie nu kan geven, dat is een 8,5!"


“Dankjewel voor alle mails met tips en informatie die we hebben ontvangen en voor je superinteressante lessen. We hebben er erg veel aan gehad. Het was net alsof alles voor ons speciaal geschreven was, zo herkenbaar.

De sfeer in huis is inmiddels veel beter, we kunnen weer genieten van elkaar, onze zoon zit lekkerder in zijn vel, wij weten veel beter hoe we om moeten gaan met zijn gedrag.

(…)

Nogmaals hartelijk dank voor alles, je hebt van ons een gelukkig gezin gemaakt! We geven ons leven nu een 8”

D.L. 

Herken je dit?

 • Je hebt veel strijd met je kind(eren) en het is vaak helemaal niet zo gezellig bij jou thuis. Je vraagt je af wat je verkeerd doet. Je doet je uiterste best om zo goed mogelijk op te voeden, maar het lukt niet. Ook al pas je alles toe zoals het je wordt geleerd.
 • Je hebt een kind wat niet zo makkelijk is. Een kind wat bijvoorbeeld snel boos is, vaak dwars, koppig, bazig, impulsief, of extreem eigenzinnig. 

 • Straffen werkt niet bij jouw kind. Het lijkt eerder averechts te werken (het maakt het probleem alleen maar erger). Belonen helpt ook niet echt. Elke keer beginnen jullie vol goede moed, maar het werkt altijd maar voor heel even. Straffen vind je een crime om uit te voeren en je houdt geen enkel beloningssysteem vol.

 • Jouw kind lijkt soms onbereikbaar. Je wordt er moedeloos en onzeker van. Waarom doet hij zo dwars en boos, waarom kiest ze steeds weer voor de strijd?

 • Je wilt je kinderen graag op een respectvolle manier opvoeden. Je gaat liever in gesprek dan je macht gebruiken. Maar het lukt je niet om op een positieve manier de dingen op te lossen.

Herkenbaar? ‘Join the club’. Je bent echt niet de enige die zo worstelt. Ik weet het, ik heb het zelf ook ervaren.

En er is hoop Ik heb al veel ouders kunnen helpen. En jou kan ik ook helpen. Want ik weet nu wat wel werkt. Door mijn kennis, mijn eigen leerervaringen en door het werken met mijn klanten. En daarom heb ik dit online programma gemaakt. 

Betalen in termijnen kan op aanvraag.
Stuur een email naar karla [at] ontspannenopvoeden.nl


De kracht in jouw programma zit hem in de feedback die je krijgt op specifieke situaties. Huddle is heel leerzaam. Niet alleen mijn eigen beschreven situaties. Ook de situaties die ik over andere kinderen lees en dan de opmerkingen die erbij komen zijn heel leerzaam. Stukje erkenning, hee, we zijn niet de enigen…

Ik beluister elke week je ingesproken nieuwe les. Vervolgens ga ik aan de slag met de opdrachten. En als ik het effe allemaal niet meer weet of iets kwijt wil is er Huddle. Voor mij werkt dit op de online manier. Ik vind het prettig dat het altijd beschikbaar is.

C.K., moeder van twee zoons, van 9 en 7

"Ik was deze cursus liever 10 jaar geleden tegengekomen.
Het is heel heel leerzaam."

Dit heb ik ontdekt

Waarom straffen niet werkt. Straffen is niet makkelijk (effectief straffen vereist bijna een wetenschappelijk benadering) en is niet fijn. Dus het klopt dat je het moeilijk vindt. Straffen is negatief. Het heeft afwijzing in zich, maakt gebruik van macht en roept daarom strijd op. Bovendien is jouw kind waarschijnlijk allergisch voor macht en gaat daarom door tot het bittere eind. Want hij of zij wil niet verliezen.

Belonen werkt ook niet, omdat het niet halen van de beloning voelt als straffen. Jouw kind raakt het vertrouwen kwijt (zie je wel, het lukt alweer niet) en geeft op. Door het nare gevoel hierover neemt negatief gedrag juist toe.

Helpen in plaats van corrigeren

Een kind wil helemaal niet steeds strijd met zijn ouders, geen enkel kind wordt daar gelukkig van. Sterker nog, deze kinderen denken vaak helemaal niet zo positief over zichzelf. Ze doen zo, omdat ze niet anders kunnen. Ze willen wel, maar het lukt niet. En daar hebben ze juist jouw hulp bij nodig.

De beste manier om gedrag te veranderen is aandacht te schenken aan wat er ten grondslag ligt aan het gedrag. Pas dan kun je je kind helpen om het anders te doen en dat doe je samen.

Het is heel goed mogelijk om je kind op te voeden vanuit respect en gelijkwaardigheid. Zonder dat je bang hoeft te zijn, dat je kind over je heen loopt of een egoïstisch, verwend mens wordt. Het gaat over respect en zelfrespect.

Met de juiste communicatie kun je je kind wel bereiken. En kunnen jullie starten met samenwerken om te bouwen aan een fijn gezinsleven, maar ook aan de ontwikkeling van je kind.

Dus:

Ook jij kan stap voor stap een gelukkig gezin creëren. Het enige wat je nodig hebt is de juiste kennis en vaardigheden. En precies dat is wat je in mijn onlineprogramma leert.

Deze aanpak werkt, ook bij jouw kind. Dat garandeer ik je. Het verandert niet de aanleg van je kind, hoe je kind in elkaar steekt. Maar biedt je wel de mogelijkheden om daar op zo’n manier mee om te gaan, dat er veel minder strijd is en je kind zich optimaal kan ontwikkelen.


Dankjewel voor alle mails met tips en informatie die we hebben ontvangen en voor je super interessante lessen. We hebben er erg veel aan gehad. Het was net alsof alles voor ons speciaal geschreven was, zo herkenbaar. De sfeer in huis is inmiddels veel beter, we kunnen weer genieten van elkaar, onze zoon zit lekkerder in zijn vel, wij weten veel beter hoe we om moeten gaan met zijn gedrag.

(…)

Nogmaals hartelijk dank voor alles, je hebt van ons een gelukkig gezin gemaakt! We geven ons leven nu een 8. 

D.L., 2 dochtertjes, van 4 en 1,5

Wat maakt deze aanpak
zo effectief?

Ik weet dat het werkt, omdat ik het zelf stap voor stap heb moeten leren en ontdekken. En omdat ik zie dat het werkt bij mijn klanten.

Wat deze aanpak anders maakt:

Het is niet gefocust op gedragstraining, zoals de meeste opvoedprogramma’s. De gangbare programma’s zetten jou aan het werk om het gedrag van je kind te beïnvloeden. Ook al wordt het positief opvoeden genoemd, omdat er veel aandacht is voor belonen en prijzen, toch blijft het een training. Zoals je dieren traint.

Maar je kind is een mens, met menselijke emoties en menselijke behoeften, zoals een behoefte aan autonomie en respect. Begrepen en erkend worden zoals je bent. Negatief gedrag ontstaat vaak omdat er een behoefte in de knel komt. Een kind met veel behoefte aan autonomie (sterke wil) laat zich niet dresseren.

Deze aanpak gaat uit van verbinding en samenwerken. Jij helpt je kind om het ‘goed te doen’ en samen bepalen jullie wat goed is. Dat betekent dat je:

 • Uit de machtsstrijd mag stappen. Je hoeft niet langer te winnen of bang te zijn om te verliezen. Wat een opluchting :)
 • Niet in je eentje hard aan het werkt bent om het gedrag van je kind te veranderen, wat veel energie scheelt.
 • Je een hoop pedagogische ballast overboord kunt gooien, wat ruimte geeft in je hoofd en in je hart om te zien wat je kind echt nodig heeft.
 • Gewoon kunt zijn wie je bent, met je voorkeuren, je kwaliteiten en je valkuilen. Je hoeft niet langer de rol te spelen van de verstandige ouder. Wederom scheelt dat veel energie.
 • Al doende mag leren. Net als je kind. Samen groeien jullie (op).

Voor je kind betekent het gehoord, gezien, begrepen en geaccepteerd worden. Dat ontspant, geeft veiligheid en zelfvertrouwen. Dat geeft ruimte om echt naar jou te luisteren. En maakt dat je kind heel graag met jou wil samenwerken, zich van zijn beste kant wil laten zien.

En dat maakt het effectief, maakt dat het echt werkt!
Omdat het aansluit bij de basisbehoeftes van je kind. Het begint bij de echte basis, namelijk verbinding.
Daar start samenwerking en stopt strijd.

"Je hebt van ons een gelukkig gezin gemaakt!"


Ik wil je hartelijk bedanken voor je lessen. Het programma heeft mij erg geholpen in het krijgen van inzichten mbt lastig gedrag.

Ik stuur minder op gedrag en ik zie dat dat erg helpt. Er zijn minder ruzies in huis en mijn dochter is zelfs heel behulpzaam geworden.

Ik ben heel tevreden met hoe het nu gaat, ik geef nu als cijfer wel een 8.

Succes met je programma verder, ik hoop dat je nog veel ouders kunt helpen.

M.H. en K.H., dochter van 10 en jongen van 8

Betalen in termijnen kan op aanvraag.
Stuur een email naar karla [at] ontspannenopvoeden.nl

Zo ziet het programma eruit

Audiolessen

Gedurende 4 maanden ontvang je wekelijks een audioles via de mail. Een audioles is een door mij ingesproken les die je op jouw tijd kunt afluisteren. Af en toe las ik een pauzeweek in. Die kun je gebruiken om achterstallige lessen te maken (ik weet uit ervaring dat dat heel prettig is) of nog eens extra te oefenen met een les. 

Handouts van de lessen

Bij de audioles ontvang je ook een handout, zodat je alles makkelijk terug kunt lezen. Ook fijn om het uit te printen en allemaal bij elkaar te bewaren.

Opdrachten, oefeningen en werkbladen

Om je te helpen in praktijk te brengen wat ik je aanreik, bevatten de meeste lessen een opdracht en bijbehorend werkblad. Het helpt je om er structureel mee aan de gang te gaan. Want ja, ik kan je nog zoveel vertellen, het komt erop aan, dat je er wat mee doet natuurlijk.

Maandelijkse online groepscoaching 

Gedurende zes maanden kun je deelnemen aan de maandelijkse groepscoaching. Je krijgt van mij op tijd de gegevens aangeleverd, waarmee je kunt inloggen (dit kan ook eventueel telefonisch). Je kunt daar alle vragen stellen die je wilt, over de inhoud van een les, maar ook over dingen waar je tegenaan loopt in de praktijk.

Je kunt deelnemen aan 6 sessies, dus ook nog twee keer nadat je alle lessen hebt gehad. Zo krijg je nog twee maanden extra begeleiding

Opnames van de groepscoaching 

Van elke groepscoaching wordt een opname gemaakt, die je wordt toegestuurd. Zodat je het nog eens na kunt luisteren, maar ook is het handig als je er niet bij hebt kunnen zijn. Je kunt dan van te voren je vraag insturen, zodat ik die kan behandelen tijdens de groepscoaching.

Besloten forum 

In de community (Huddle) krijg je eveneens hulp door vragen te stellen over het programma of over situaties waar je tegenaan loopt. Je krijgt sowieso altijd antwoord van mij, meestal binnen een dag. Maar ook krijg je reacties van andere deelnemers, steun, herkenning en tips. Dit heeft een enorme toegevoegde waarde. Omdat het programma nu een aantal jaren draait is Huddle in feite ook een enorme kennisbank geworden. Via het zoekvenster kun je op onderwerp zoeken naar eerdere berichten.

Huddle is een veilig, beloten en professioneel platform zonder verdienmodel anders dan het leveren van het platform. Zonodig kun je anoniem deelnemen.

"Het is heel fijn om thuis in alle rust les voor les op te pakken, met jouw mantra’s en voorbeeldzinnen in het hoofd"

Een greep uit de onderwerpen 

 • Wat heeft jouw kind nodig van jou?
 • Grenzen en de ik-boodschap
 • Goed leren luisteren
 • De autonomiebehoefte van je kind
 • Structuur en duidelijkheid
 • Omgaan met emoties
 • Oplossingsgerichte gesprekken

Dit en nog veel meer ga je leren in het programma. Zodat je stap voor stap kunt bouwen aan een gelukkig gezin.


Sinds ik met de cursus Ontspannen Opvoeden ben begonnen is er meer rust in huis en meer verbinding tussen mij en de kinderen en tussen de kinderen onderling. Dat voelt zo goed, het is net een wonder.


Maar dat is het niet. Want Karla geeft hele duidelijke ingrediënten om dit te bereiken.
Ze biedt de ingrediënten in blokjes aan en elke keer kan ik een blokje gebruiken. (…)

Het allermooiste vind ik, dat ik door de cursus beter mijn eigen grenzen ben gaan aangeven. En dat ik meer respect ontvang van mijn kinderen. Het is na vier maanden al een stuk gezelliger bij ons thuis.

Y.H., dochters van 13, 15 en 17

Resultaten

Deelnemen aan het programma (mits je natuurlijk in praktijk brengt wat je leert) levert je dit op:

 • Rust in huis. Je hebt geleerd hoe je ruzies voorkomt, maar ook hou je tijdens een conflict escalatie kunt voorkomen
 • Zelfvertrouwen als ouder. Je weet eindelijk welke koers je vaart. Dat geeft je rust, ontspanning en vertrouwen. Je kunt weer een stabiele basis zijn voor je kind.
 • Door de rust in huis en in jezelf heb je veel meer energie voor andere dingen, zoals je werk en sociale contacten. 
 • Een beter contact met je kind. Je ervaart je kind als bereikbaar en je voelt verbinding. Jullie werken samen, zonder machtsstrijd. 
 • Je heb weer plezier in het opvoeden. Ook al is het niet altijd leuk of makkelijk, je bent weer helemaal gelukkig met je taak als ouder.
 • Je leert een manier van communiceren, die verbindend werkt. Dit werkt niet alleen positief op de relatie met je kind, maar ook met anderen. Bijvoorbeeld met vrienden of op de werkvloer.

Sinds ongeveer twee weken ‘durf’ ik vragen te stellen aan jou via facebook. En je geeft écht gerichte adviezen, zelfs voorbeeld-vragen die ik aan mijn zoon kan stellen. Door dat toe te passen schiet hij minder vaak in de weerstand en verzet.

Hij heeft al meer dan twee weken niet op ons gescholden of geschreeuwd of tegen de deuren getrapt!! Eerder was dat ongeveer dagelijkse kost.

Al zijn we er nog niet, ik vind het nu al de investering waard.

C.K., dochter van 12 en zoon van 14

"Eigenlijk zou iedere ouder je cursus moeten volgen! "

Onze situatie was best ernstig. Er was veel geweld, mijn dochter had ontzettende woedeaanvallen.

Nu vind ik samen met mijn dochter oplossingen en dat levert mooie situaties op. Het leven wordt er lichter er vrolijker van. En er komen steeds meer van dat soort situaties.De facebookgroep is een veilige groep, waar je door Karla heel helder en respectvol wordt gecoacht. Als je open bent, krijg je reacties waar je echt wat mee kan. Ook met de reacties die ze op anderen geeft. Het zijn heel veel concrete herkenbare voorbeelden. Je kunt dan letterlijk uit haar woorden putten. Totdat je het doorkrijgt en het ‘script’ niet meer nodig hebt.Karla praat vanuit eigen ervaring en heeft een ongelooflijk groot inlevingsvermogen in de situaties die langs komen in de begeleiding. Ze is super authentiek, respectvol en heel concreet.


A.B., dochter van 9

Extra Bonus

Als extra bonus stuur ik je mijn boek Ontspannen Opvoeden toe. En ontvang je via de mail de Eerste Hulp bij Dagelijkse Strijd, een audiobestand waarin je talloze tips krijgt voor terugkerende situaties als ochtendstress, eten, gaan slapen, enz.

Extra Bonus

Als extra bonus stuur ik je mijn boekje toe. En ontvang je via de mail de Eerste Hulp bij Dagelijkse Strijd, een audiobestand waarin je talloze tips krijgt voor terugkerende situaties als ochtendstress, eten, gaan slapen, enz.

Wie ben ik

Ik ben Karla Mooy. Ik had een pittig kind. Een kind dat slecht luisterde en de dingen altijd op zijn manier wilde. Het leidde tot veel conflicten.

Ik werd er moedeloos en machteloos van. En ik begreep het niet. Waarom snapte hij nou niet dat het anders moest?

Het heeft lang geduurd, voordat ik zijn onmacht begreep en er wat grip op kreeg, mijn zoon was toen al een puber. Maar langzamerhand kreeg ik het door. En het mooie is: hieruit is Ontspannen Opvoeden ontstaan.

Inmiddels ben ik een echte specialist geworden in het opvoeden van pittige kinderen en heb ik al honderden ouders geholpen om de regie terug te krijgen en rust in huis te hebben.

100% geld terug garantie


Omdat ik er zeker van ben dat mijn programma je gaat helpen, durf ik je een niet-goed-geld-terug garantie te geven. De enige voorwaarde is dat je serieus met de lessen aan de slag gaat.

Besluit je desondanks dat het programma niet geschikt is om jou te helpen een gelukkig gezinsleven te creëren, laat dit dan binnen 30 dagen weten. Je krijgt dan zonder verdere voorwaarden je geld terug.

Ben jij er klaar voor om rust te brengen in je gezin? Maak dan je keuze en bestel. Je ontvangt per ommegaande de eerste les!

Betalen in termijnen kan op aanvraag.
Stuur een email naar karla [at] ontspannenopvoeden.nl


Mijn zoontje was heel agressief. Bij alles wat hij niet wilde was het schreeuwen, schoppen en slaan.

Door het programma werd de agressie beetje bij beetje minder, nu komt het nog zelden voor. En als het gebeurt kan ik direct zien wat er aan de hand is en met hem in gesprek komen.
Er is meer rust nu. Een issue is nu geen probleem meer, maar een onderwerp, waar we het over hebben. Nu komen we allebei tot ons recht, is er veel meer harmonie.

De groepsbegeleiding heeft veel toegevoegde waarde.Karla is van de rake woorden, eigenlijk legt ze altijd wel de vinger op de juiste plek. Verder is ze ook een nuchtere Groningse en heel transparant.

Het programma is de investering zeker waard.

M.B., zoon van 7

Heb je nog vragen?

'Is dit programma wel iets voor mij?'  Dit programma is  geschikt voor alle ouders, die bereid zijn te investeren. In geld, maar ook in tijd en moeite. Omdat ze het dat waard vinden. Voor zichzelf, maar ook voor hun kind. Alles wat je nodig hebt is je bereidheid en inzet. Ik reik je aan wat je nodig hebt en jij gaat ermee aan de slag. Want het is ook gewoon oefenen. 

'Voor kinderen van welke leeftijd is dit programma bedoeld?'  In principe is het geschikt voor ouders van kinderen van elke leeftijd. De principes zijn namelijk hetzelfde voor jonge en oudere kinderen. Alleen de manier waarop je ze toepast, verschilt. Dat maakt ook dat je je hele leven profijt kan hebben van deze cursus. Het is wel zo, dat als je kind oud genoeg is om mee in gesprek te gaan (vanaf kleuterleeftijd) sommige onderdelen beter toepasbaar zijn. Aan de andere kant: als je problemen met je peuter hebt, leer je ook veel wat je nu al kan helpen. En de lessen blijven beschikbaar voor je.

'Is begeleiding op deze manier wel veilig en zinvol?' De community op Huddle is absoluut veilig. Het is een professioneel platform dat geen verdienmodel heeft zoals bijvoorbeeld facebook. Ik merk dat de coaching in Huddle een enorme meerwaarde heeft. Je kunt daardoor sneller vooruitgang boeken. 

'Hoe werkt de begeleiding als we samen meedoen?' Uiteraard is het een heel goed idee om als ouders allebei mee te doen. Als je me na de bestelling even mailt wie je partner is, dan kan deze ook deelnemen aan zowel de groepscoaching als de facebookgroep. Dat kost je niets extra!

'Ik ben de komende weken nogal druk, kan ik niet beter even wachten?' Als je het mij vraagt: Nee. Ten eerste zitten er ook pauzeweken in het programma. Die geven je de kans om achterstand in te lopen. Ten tweede hoef je alleen maar een halfuurtje tijd te hebben per week om de audioles te beluisteren. En af en toe 's avonds een momentje voor een terugblik. Het oefenen doe je in de praktijk van alledag. Dat kost niet zozeer tijd als wel aandacht. Maar het allerbelangrijkste is: hoe eerder je begint, hoe eerder je er profijt van hebt. En wees eerlijk: wanneer ga jij het niet druk hebben dan? Komt dat moment wel? En als je een keertje niet bij de groepscoaching kunt zijn, mail me dan je vragen, dan kan ik ze toch beantwoorden en kun je achteraf de opname beluisteren.

'Ik twijfel tussen dit programma en een ander aanbod, bijvoorbeeld een vipdag.' Als je twijfelt, of dit programma de beste optie is voor jouw situatie, neem dan contact met me op. Stuur een mail naar karla[at]ontspannenopvoeden.nl of kijk onder 'contact' in het hoofdmenu. Dan overleggen we samen wat jou het beste verder kan helpen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord, neem ook dan contact met me op. 

Geen vragen meer? Aan de slag dan maar :) 

Betalen in termijnen kan op aanvraag.
Stuur een email naar karla [at] ontspannenopvoeden.nl

>

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten