Stap voor stap een gelukkig gezin

Met ingang van het nieuwe jaar is dit programma gestopt om plaats te maken voor een nieuw aanbod.

Zeer binnenkort vind je dat nieuwe aanbod hier op de website, nog heel eventjes geduld.

Heb je trouwens al mijn gratis handleiding aangevraagd?

Dag lieve ouder van een pittig kind, 

Speciaal voor jou heb ik een online programma ontwikkeld voor opvoeden zonder machtsstrijd.

Ontdek mijn aanpak die wél werkt. Zodat je weer met zelfvertrouwen en plezier kunt opvoeden.

Luister hier naar Danielle, die vertelt wat het programma haar gebracht heeft.


Herken je dit?

 • Je hebt een kind dat niet zo makkelijk is. Een kind dat bijvoorbeeld snel boos is, vaak dwars, koppig, bazig, impulsief, of extreem eigenzinnig. 
 • Thuis is de gezelligheid vaak ver te zoeken en je hebt veel strijd met je kind.
 • Jouw kind lijkt soms onbereikbaar. Je krijgt er geen grip op. Het maakt je machteloos en wanhopig. Waarom doet hij zo dwars en boos, waarom kiest ze steeds weer voor de strijd?
 • Wat je ook probeert, het werkt niet of maar voor even. Straffen vind je een crime om uit te voeren, bovendien werken ze niet. Je kind lacht je gewoon uit en trekt zich er niks van aan. Belonen werkt ook altijd maar tijdelijk. 
 • Je weet eigenlijk niet goed meer wat je moet doen, de moed zakt je in de schoenen.
 • Je wilt je kinderen graag op een respectvolle manier opvoeden. Je gaat liever in gesprek dan je macht gebruiken. Maar het lukt je niet om op een positieve manier de dingen op te lossen.

Herkenbaar? ‘Join the club’. Je bent echt niet de enige die zo worstelt. Ik weet het, ik heb het zelf ook ervaren.

En er is hoop. Ik heb al veel ouders geholpen en jij kunt de volgende zijn. Of je nu een pittige kleuter of een pittige puber hebt of iets daartussenin, mijn succesvolle online programma wordt jouw redder in nood. Door mijn eigen ervaring en kennis weet ik inmiddels wat wél werkt.

Ik wil je heel, heel hartelijk bedanken voor de lessen. Ik begon er licht sceptisch, maar behoorlijk wanhopig aan. En eigenlijk al na 1 of 2 lessen merkte ik een verbetering. Het is nu thuis een wereld van verschil, de band tussen mij en m’n dochter, maar ook tussen m’n man en m’n dochter is zoveel beter geworden. We begrijpen elkaar beter en kunnen confrontaties daardoor beter handelen en een plekje geven en vaak zelfs voorkomen. Ik kan niet anders zeggen, dan dat deze cursus  de investering meer dan waard was!
T.B. 

Waarom straffen en belonen niet werkt

Waarom straffen niet werkt. Straffen is niet makkelijk (effectief straffen vereist bijna een wetenschappelijk benadering) en is niet fijn. Dus het klopt dat je het moeilijk vindt. Straffen voelt als een afwijzing voor kinderen en je gebruikt jouw machtspositie. Bovendien is jouw kind 'allergisch' voor macht en gaat daarom de strijd met je aan tot het bittere eind. Wie zal er winnen? 

Belonen werkt ook niet, omdat het niet halen van de beloning voelt als straffen. Jouw kind raakt het vertrouwen kwijt (zie je wel, het lukt alweer niet) en geeft op. Hierdoor wordt negatief gedrag gestimuleerd en ben je terug bij af.

Helpen is de beste manier om gedrag te veranderen

Een kind wil helemaal niet steeds strijd met zijn ouders, geen enkel kind wordt daar gelukkig van. Sterker nog, deze kinderen denken vaak helemaal niet zo positief over zichzelf. Ze doen zo, omdat ze niet anders kunnen. Ze willen wel, maar het lukt niet. En daar hebben ze juist jouw hulp bij nodig.

De beste manier om gedrag te veranderen is te kijken naar wat er ten grondslag ligt aan het gedrag. Pas dan kun je je kind helpen om het anders te doen en dat doe je samen.

Het is heel goed mogelijk om je kind op te voeden vanuit respect en gelijkwaardigheid. Zonder dat je bang hoeft te zijn, dat je kind over je heen loopt of een egoïstisch, verwend mens wordt. Het gaat over respect en zelfrespect.

Met de juiste communicatie kun je je kind wel bereiken. En kunnen jullie starten met samenwerken om te bouwen aan een fijn gezinsleven, maar ook aan de ontwikkeling van je kind.

Dus:

Ook jij kan stap voor stap een gelukkig gezin creëren. Het enige wat je nodig hebt is de juiste kennis en vaardigheden. En precies die ontdek je in mijn online programma.

Deze aanpak werkt, ook bij jouw kind. Dat garandeer ik je. Het verandert niet de aanleg van je kind, hoe je kind in elkaar steekt. Maar biedt je wel de mogelijkheden om daar heel anders mee om te gaan, waardoor er veel minder strijd is en je kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Resultaten

Na deelname aan dit programma heb je:

 • rust in huis. De conflicten zijn een stuk minder, en mocht het toch gebeuren, dan grijp je tijdig in, waardoor escalaties verleden tijd zijn.
 • weer zelfvertrouwen als ouder. Je weet welke koers je vaart. Dat geeft je rust, ontspanning en vertrouwen. Je bent een stabiele basis voor je kind.
 • veel meer energie voor andere dingen, zoals je werk en sociale contacten. Omdat je niet meer uitgeput raakt van alle strijd.
 • een beter contact met je kind. Je kind is letterlijk weer bereikbaar en je ervaart weer verbinding. Jullie werken samen, zonder machtsstrijd. 
 • weer plezier in het opvoeden. Ook al is het niet altijd leuk of makkelijk, je bent weer helemaal gelukkig met je taak als ouder.
 • Je kunt weer de ouder zijn die je wílt zijn.

Door het programma werd de agressie beetje bij beetje minder, nu komt het nog zelden voor. En als het gebeurt kan ik direct zien wat er aan de hand is en met hem in gesprek komen.De groepsbegeleiding heeft veel toegevoegde waarde.Karla is van de rake woorden, eigenlijk legt ze altijd wel de vinger op de juiste plek. Verder is ze ook een nuchtere Groningse en heel transparant.

M.B., zoon van 7


Wat mijn aanpak zo anders maakt? 

De meeste opvoedprogramma’s focussen op het trainen van gedrag. Ik niet. Gangbare programma’s zetten jou aan het werk om rechtstreeks het gedrag van je kind te beïnvloeden. Het wordt 'positief opvoeden' genoemd, omdat er veel aandacht is voor belonen en prijzen. Toch blijft het een gedragstraining. Zoals je dieren traint.

Maar kinderen zijn geen dieren. Het zijn mensen net als jij en ik. Ze hebben menselijke emoties en menselijke behoeften. Zij hebben een sterke behoefte aan autonomie, respect en willen begrepen en erkend worden. Gewoon zoals zij zijn. Een kind met veel behoefte aan autonomie (een sterke wil) laat zich niet ‘dresseren’. En negatief gedrag ontstaat altijd als een behoefte onbeantwoord blijft.

Mijn aanpak gaat uit van verbinding en samenwerken. Jij helpt je kind om het ‘goed te doen’ en samen bepalen jullie wat goed is. Dat betekent dat je:

 • uit de machtsstrijd mag stappen. Je hoeft niet langer te winnen of bang te zijn om te verliezen. Wat een opluchting :)
 • niet in je eentje hard aan het werkt bent om het gedrag van je kind te veranderen, wat veel energie scheelt.
 • je een hoop pedagogische ballast overboord kunt gooien, wat ruimte geeft in je hoofd en in je hart om te zien wat je kind echt nodig heeft.
 • gewoon kunt zijn wie je bent, met je voorkeuren, je kwaliteiten en je valkuilen. Je hoeft niet langer de rol te spelen van de verstandige ouder. Wederom scheelt dat veel energie.
 • al doende mag leren. Net als je kind. Samen groeien jullie (op).

Voor je kind betekent het gehoord, gezien, begrepen en geaccepteerd worden. Dat ontspant, geeft veiligheid en zelfvertrouwen. Dat geeft ruimte om echt naar jou te luisteren. En maakt dat je kind heel graag met jou wil samenwerken, zich van zijn beste kant wil laten zien.

En dat maakt het effectief, maakt dat het echt werkt!
Omdat het aansluit bij de basisbehoeftes van je kind. Het begint bij de echte basis, namelijk verbinding. 
Daar start samenwerking en stopt strijd.


Ik weet dat mijn aanpak werkt omdat ik het zelf, stap voor stap, heb geleerd en ontdekt. Het werkt zeer effectief bij mijn klanten.Onze situatie was best ernstig. Er was veel geweld, mijn dochter had ontzettende woedeaanvallen.

Nu vind ik samen met mijn dochter oplossingen en dat levert mooie situaties op. Het leven wordt er lichter er vrolijker van. En er komen steeds meer van dat soort situaties.De facebookgroep is een veilige groep, waar je door Karla heel helder en respectvol wordt gecoacht. Als je open bent, krijg je reacties waar je echt wat mee kan. Ook met de reacties die ze op anderen geeft. Het zijn heel veel concrete herkenbare voorbeelden. Je kunt dan letterlijk uit haar woorden putten. Totdat je het doorkrijgt en het ‘script’ niet meer nodig hebt. Karla praat vanuit eigen ervaring en heeft een ongelooflijk groot inlevingsvermogen in de situaties die langs komen in de begeleiding. Ze is super authentiek, respectvol en heel concreet.


A.B., dochter van 9

Zo ziet het programma eruit

Audiolessen

Vier maanden lang ontvang je wekelijks een audioles in je mailbox. Deze is door mij ingesproken en beluister je als het jou uitkomt. Soms las ik een pauzeweek in. Tijdens deze pauzeweek kun je lessen maken die nog niet zijn gemaakt (uit eigen ervaring weet ik dat dit heel prettig is) of extra oefenen met een eerder ontvangen audioles.

Handouts van de lessen

Bij elke audioles ontvang je ook een handout. Hierin kun je alle informatie terug lezen. Print deze uit en bewaar alles bij elkaar. Superhandig, zodat je alles snel terug kunt vinden.

Opdrachten, oefeningen en werkbladen

De meeste audiolessen bevatten een opdracht met bijbehorend werkblad. Dit helpt je om alle informatie op een structurele manier in praktijk te brengen. Zodat je ook werkelijk resultaat boekt.

Maandelijkse online groepscoaching 

Zes maanden lang neem je deel aan de maandelijkse online groepscoaching. Je logt in met de gegevens die je van mij op tijd ontvangt (eventueel kan dit ook telefonisch). Tijdens de online groepscoaching stel je al jouw vragen. Dit kan over de inhoud van een les gaan. Ook kan het zijn dat je tegen dingen aanloopt in de praktijk.

Je krijgt dus twee maanden langer begeleiding dan dat de lessen duren. Altijd fijn om extra hulp te krijgen.

Opnames van de groepscoaching 

Kun jij niet bij elke online groepscoaching aanwezig zijn of wil je alle informatie rustig terugluisteren? Alles wordt opgenomen. Hier ontvang je per e-mail een replay van. Als je van tevoren weet dat je er niet bij kunt zijn, stuur dan eventuele vragen in per e-mail. Dan behandel ik deze tijdens de groepscoaching.

Community

Heb jij vragen over het online programma of loop je tegen situaties aan? In de online community kun je 24/7 jouw vragen stellen, zo vaak als je wilt. Meestal krijg je binnen één dag een reactie van mij terug. In de online community voel jij je veilig, je bepaalt zelf wat je deelt en het platform is onafhankelijk.

In de online community kom je in een groep terecht met andere deelnemers. Zij kunnen ook reageren op je vragen, bieden steun, zorgen voor herkenning en geven tips. Dat je binnen deze groep van deelnemers persoonlijk en snel geholpen kunt worden, is een enorme toevoeging tijdens het programma.

Ook hier mag je 6 maanden gebruik van maken.


Sinds ongeveer twee weken ‘durf’ ik vragen te stellen aan jou via facebook. En je geeft écht gerichte adviezen, zelfs voorbeeld-vragen die ik aan mijn zoon kan stellen. Door dat toe te passen schiet hij minder vaak in de weerstand en verzet.

Hij heeft al meer dan twee weken niet op ons gescholden of geschreeuwd of tegen de deuren getrapt!! Eerder was dat ongeveer dagelijkse kost.

Al zijn we er nog niet, ik vind het nu al de investering waard.

C.K., dochter van 12 en zoon van 14

Een greep uit de onderwerpen 

 • Wat heeft jouw kind nodig van jou?
 • Grenzen en de ik-boodschap
 • Goed leren luisteren
 • De autonomiebehoefte van je kind
 • Structuur en duidelijkheid
 • Omgaan met emoties
 • Oplossingsgerichte gesprekken

Deze onderwerpen, en nog veel meer, leer je in mijn online programma zodat je stap voor stap samen bouwt aan een gelukkig gezin. Meer rust, zelfvertrouwen, communicatie en plezier in het opvoeden; dat wil jij toch ook?!

Ik ben Karla Mooy, jouw coach voor het opvoeden van je pittige kind

Ik ben Karla Mooy. Ik had een pittig kind. Een kind dat slecht luisterde en de dingen altijd op zijn manier wilde. Het leidde tot veel conflicten.

Ik werd er moedeloos en machteloos van. En ik begreep het niet. Waarom snapte hij nou niet dat het anders moest?

Het heeft lang geduurd, voordat ik zijn onmacht begreep en er wat grip op kreeg, mijn zoon was toen al een puber. Maar langzamerhand kreeg ik het door. En het mooie is: hieruit is Ontspannen Opvoeden ontstaan.

Inmiddels ben ik een echte specialist geworden in het opvoeden van pittige kinderen en heb ik al honderden ouders geholpen om de regie terug te krijgen en rust in huis te hebben.

100% geld terug garantie


Ik weet zeker dat mijn programma je gaat helpen. Daarom durf ik je een niet-goed-geld-terug garantie te geven. De enige voorwaarde is dat je serieus met de lessen aan de slag gaat.

Besluit je desondanks dat het programma niet geschikt is om jou te helpen een gelukkig gezinsleven te creëren, laat dit dan binnen 30 dagen weten. Je krijgt dan zonder verdere voorwaarden 100% van je investering terug.

Ben jij er klaar voor om rust te brengen in je gezin? Maak dan je keuze en bestel. Je ontvangt per ommegaande de eerste les!

Heb je nog vragen?

‘Is jouw online programma geschikt voor mij?’

Het is geschikt voor alle ouders die bereid zijn te investeren in een gelukkiger gezin. Het is een investering in geld, tijd en moeite. Omdat zij het waard vinden voor zichzelf en hun kind(eren). Alles wat nodig is, is bereidheid en inzet. Ik reik je aan wat nodig is en jij gaat hiermee aan de slag. Oefening baart kunst.

‘Voor kinderen vanaf welke leeftijd is dit programma geschikt?’

Mijn online programma is geschikt voor kinderen van elke leeftijd. Mijn aanpak is hetzelfde voor jonge als oudere kinderen. De manier van toepassing is het enige dat verschilt. Je hebt hierdoor je hele leven profijt van dit programma.

Het is een voordeel dat als je kind oud genoeg is om goed te communiceren (vanaf kleuterleeftijd), sommige onderdelen beter toepasbaar zijn. Ervaar je problemen met je peuter? Ook dan leer je al veel over wat je wel en niet helpt in het opvoeden. Alle lessen blijven overigens onbeperkt beschikbaar.

‘Het is wel een grote investering…’

Ik zeg niet dat het ‘peanuts’ is. Waar vergelijk jij de investering mee en welke waarde denk je dat het jou en je gezin biedt? Welke andere grote investeringen maak jij voor je gezin? Vergelijk de investering met een dagje pretpark, een weekend weg met het gezin of de zomervakantie. Wat levert het op de lange termijn op? Alles wat je in dit programma leert, gebruik je de rest van je leven in de opvoeding. Hoe waardevol is dat?

‘Is begeleiding op jouw manier wel veilig en zinvol?’

De online community is een onafhankelijk en veilig platform. Jij deelt alleen de informatie met anderen wat voor jou prettig aanvoelt. Ik weet, en merk, dat coaching via de online community een enorme meerwaarde heeft. Je boekt sneller vooruitgang.

‘Hoe werkt de begeleiding als wij, beide ouders, samen meedoen?’

Het is een heel goed idee als beide ouders meedoen met mij online programma. Laat mij na de bestelling weten wie je partner is dan kan deze ook deelnemen aan de groepsbegeleiding. Gratis en voor niets!

‘Mijn agenda is de komende weken vol. Is het beter om te wachten?’

Het antwoord op deze vraag is nee. Er zitten pauzeweken in het programma zodat je eventuele achterstand kunt inhalen. De audiolessen duren 30 minuten en deze ontvang je één keer per week. Soms heb je een extra moment van je tijd nodig voor een terugblik op de lessen. Oefenen doe je uiteraard elke dag, hier heb je niet extra tijd en aandacht in je agenda voor nodig.

Voor elk waardevol programma geldt: des te eerder je begint, hoe eerder je hier voordeel van hebt. Stel jezelf de volgende vragen: ‘Wanneer heb ik het niet druk?’ en ‘Ontstaat er binnenkort een moment van rust?’. Het is niet erg als je geen tijd hebt om bij de groepscoaching te zijn. Mail mij jouw vragen, ik beantwoord deze en je ontvangt snel de opname in je mailbox.

‘Ik twijfel tussen dit programma en een ander aanbod’

Als je twijfelt of dit programma de beste oplossing is voor jouw situatie, neem dan contact met mij op. Stuur een e-mail naar karla-apestaartje-ontspannenopvoeden.nl of kijk bij ‘contact’ in het hoofdmenu. Samen overleggen wij wat de beste optie is om jou en je gezin verder te helpen.

‘Ik heb een andere vraag’

Voor alle vragen die hier niet bij staan, kun je altijd contact met mij opnemen. Dit kan via de e-mail. Ik doe mijn best om binnen 48 uur een antwoord terug te sturen. In de avond en het weekend geniet ik van mijn vrije tijd :)

Geen vragen meer? Aan de slag dan maar!

>

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten