Ervaringen - Ontspannen Opvoeden

Ervaringen

  • Online Programma
  • VIPDAG
Ons zoontje was druk en chaotisch. Hij had last van boze buien en was bovenmatig aanwezig. Dit alles ging ten koste van zijn tweelingbroer. We dachten eerst dat hij gewoon een opstandige peuter was, maar het gedrag bleef. We voelden ons machteloos en radeloos. Onzeker ook.

De vipdag hebben wij als heel prettig ervaren. Wel heel intensief, maar ook heel goed. We kregen heel veel praktische tips, echt concrete handvatten. En inzichten, we begrijpen hem nu veel beter en weten hoe we moeten omgaan met zijn boze buien.

We hebben beter contact met hem gekregen, we kunnen hem nu beter helpen. Hij is ook rustiger geworden. Er zijn nog wel boze buien, maar wij kunnen daar nu veel rustiger op reageren vanuit vertrouwen, waardoor het ook sneller wegebt.

We hebben nu weer het gevoel dat we er grip op hebben. Het geeft ons vertrouwen in ons eigen handelen. Daar zijn we oprecht erg dankbaar voor.

L.G. en W.G., ouders van een tweeling (4)
Deelnemers aan een VIP-dag.

Ons dochtertje vroeg continue aandacht, was erg claimerig, er was veel verzet en weerstand waardoor er veel onrust was en wij redelijk uitgeput. Ook kon ze heel erg boos worden. We hadden al wat bekende strategieën uit de boekjes geprobeerd zoals op de gang zetten enzo maar gevoelsmatig klopte dat helemaal niet. Door wat zoeken op internet vonden we je site en die was erg herkenbaar

Het was fijn om een dag te praten met iemand die precies leek te begrijpen wat we bedoelden. Het belangrijkste inzicht is dat onze dochter ons iets probeert te vertellen met haar gedrag en dat wij moeten leren luisteren en ontcijferen. Ook hebben we geleerd dat we even stil moeten staan bij haar gevoelens op dat moment. Verder dat toegeven niet altijd gelijk staat aan verliezen. Omdat ze soms niet anders kan dan reageren op de manier die ze doet.

Het resultaat is dat we een ander kind hebben, nog steeds met een gebruiksaanwijzing maar de continue worsteling is verdwenen en ze is veel aanhankelijker en in staat om genegenheid te tonen.

De begeleiding was prettig, nuchter maar ook betrokken en vanuit eigen ervaring. We voelden ons vrij om alle twijfels en wanhoop op tafel te leggen. En de tips en tricks waren precies juist.

K.H. en M.J., ouders van een dochtertje (4) en een zoontje (1)
Deelnemers aan een VIP-dag.

De dynamiek die ontstaat in een gezin met 2 totaal verschillende slimme pittige kinderen is erg boeiend en intens leuk, maar daarnaast ook lastig omdat zij verschillend denken en anders reageren waardoor soms frustratie komt. We wilden meer rust en zoveel mogelijk genieten.

We hebben tips & tricks gekregen om ontspannen op te voeden. Niet door ‘sec’ regels op te leggen maar hen deelgenoot maken van processen waarin zij ook verantwoordelijkheden hebben, het zijn mooie jongelingen en we kunnen ze nu meer bieden. O.a ook ‘echt’ goed te luisteren naar de kinderen naar onderwerpen die er voor hun toe doen. Ze dingen zelf op te laten lossen. En begrip! Begrip geeft rust. Kleine verschillen in nuances hebben een groot effect en dat is mooi om te zien.

Eigenlijk gun ik elke ouder en met name de kinderen in iedere levensfase zo af en toe dit proces.

De begeleiding door Karla heb ik ervaren als heel geïnteresseerd, mooi, integer, prettig, rustig, inzicht gevend, analyserend en verdiepend.

Moeder van 2 zoons (16 en 14)
Heeft samen met haar man een coachingstraject gevolgd.

De huiselijke sfeer met puber zoon werd er niet beter op. Hoewel we dat wel graag anders hadden gewild, waren we toch in een negatieve spiraal beland. We hadden goede berichten over jou gehoord en besloten het te proberen, want onze zorg was dat de sfeer in huis alleen nog maar verder zou verslechteren.

De coaching heeft ertoe geleid dat we weer op een normale manier communiceren met respect voor elkaar. Het belangrijkste inzicht is om te luisteren en niet te snel een oordeel te geven. Het kind moet zich gehoord voelen anders heeft een gesprek geen zin, zeker niet bij een puber 🙂

We hebben jouw begeleiding als zeer positief ervaren. We vinden zo’n skype gesprek een vondst! Lekker in je eigen omgeving een gesprek aangaan, maar naast het praktische van een gesprek via de Ipad vonden we het inhoudelijk ook erg goed.

We hadden veel aan de mail met tips voor een goede opbouw van het gesprek met onze zoon. We hebben het zo’n beetje letterlijk opgevolgd en waren verbaasd over het resultaat. Bijzonder hoe je met relatief zo weinig zo veel kunt bereiken!

A.V en E.J., ouders van een dochter van 20 en een zoon van 17.
Zij hebben een coachingstraject gevolgd.

We kwamen erachter dat je voor veel dichte deuren staat als je kind geen diagnose heeft. Wij wilden graag hulp maar zonder de bekende stempel. Ik ben gewoon gaan googlen, net zolang tot ik bij jouw site terecht kwam. De hele tekst was zo herkenbaar en het voelde gelijk goed (het gevoel van hèhè zij begrijpt het).

We hebben in het verleden een aantal gesprekken gehad met een orthopedagoog en eerlijk gezegd zijn we daar niets wijzer van geworden.We waren echt op een punt beland dat we het even niet meer wisten hoe we nu verder moesten. Nu weten we dat wel. De VIP-dag heeft ons nieuwe inzichten gegeven hoe we het beste met onze oudste zoon kunnen omgaan. We vonden het fijn dat we een lijst met punten meekregen om mee aan de slag te gaan. Er werd echt inhoudelijk op onze problemen ingegaan in plaats van een algemeen praatje. Doordat we het nu anders aanpakken zijn er minder conflicten en de situatie loopt minder uit de hand. De sfeer in huis is al veel verbeterd.

S. en M, ouders van een zoon van 9 en een zoon van 6.
Zij hebben een VIP-dag gevolgd.

Ik vond je coaching een hele fijne ervaring. Ik heb veel van je geleerd, eigenlijk zonder dat ik het door had. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het heel ontspannen spreken was met je, je komt helemaal niet belerend of bekritiserend over. De tips, handvaten, tools die je me aanreikte werden ook heel gemakkelijk, als vanzelf is ons gezin opgenomen.

Hoe klein de inspanning ook lijkt, het resultaat is wel heel groot. De problemen waar ik tegen aan liep met mijn zoontje zijn zo goed als verdwenen.

Sissi, moeder van een zoontje van 4.
Zij heeft een coachingstraject gevolgd.

We hebben inzicht gekregen in de ‘fabrieksinstellingen’ van onze zoon. Hoe hij denkt, hoe er kortsluiting ontstaat en hoe we daar op in moeten spelen. Jouw begeleiding hebben we als heel positief ervaren vanwege je ervaring, die je inbrengt en de gestructureerde manier waarop je te werk ging.

Josine en Thom, ouders van een zoon van 7 en een dochter van 9.
Zij hebben een VIP-dag gevolgd.

Onze aanleiding om met coaching te beginnen was dat we thuis vastliepen in de communicatie met onze tweeling, een jongen en een meisje van 8 jaar. We belandden in een strijd die uitmondde in steeds meer onrust thuis en ruzieachtige sferen. Daar had ik meer dan genoeg van. Belonen hielp niet , straffen hielp niet, we waren beland in een negatieve spiraal, waarbij ik de leuke dingen soms ook niet meer kon zien van onze kinderen.

De coaching via Karla heb ik als positief ervaren en opbouwend. Door middel van vertellen over dingen, die we thuis tegen kwamen in de opvoeding kregen we telkens na elke sessie overdenkingen mee en uiteindelijk handvatten hoe je een goed gesprek kunt voeren met je kinderen, waaronder een concreet stappenplan.

Er is absoluut veranderd dat wij geen straf meer geven. Ik was eerst wel wat sceptisch, omdat je denkt dat je wat van je autoriteit gaat missen en dat kinderen dan over je heen gaan walsen oid. Niets is minder waar!

Er is veel meer rust in huis, minder strijd. En als er strijd is, kan ik het beter oplossen door middel van de gesprekstechnieken die ik heb aangereikt gekregen van Karla.

Verder kwam ik erachter dat ik getriggerd werd in oude gevoelens die niks met mijn kinderen te maken hebben maar die worden aangewakkerd . Om hier bewust van te worden en hier dus anders mee om te gaan, geeft ook rust in jezelf en geeft je de kans om te zien wat er nu werkelijk gebeurd is.

H.W., getrouwd met J.O. en moeder van een tweeling (7).
De ouders hebben samen een coachingstraject gevolgd.

Onze dochter van 9 jaar heeft een pittig temperament, dat was vanaf het begin al duidelijk. Maar vanaf haar 7e jaar ongeveer, kwamen we steeds meer in een vicieus cirkeltje terecht van elkaar niet begrijpen, hoogoplopende irritaties, explosieve ruzies met slaande deuren en huilende dochter, kokende ouders die achterblijven in de kamer vol onbegrip, onzekerheid en een gevoel van falen.

Ik woonde een lezing bij en trof in Karla een nuchtere, betrokken, warme en humorvolle vrouw met hele rake observaties. We nodigden haar uit om ons een paar keer individueel te coachen.

Wat we vooral leerden is het gevoel van onze dochter erkennen en benoemen. En haarzelf mee laten denken over oplossingen. En we realiseerden ons nog eens dat het geen pesterij van haar kant is, dat ze er geen genoegen in schept om ons te treiteren, dwars te zitten. Het is onmacht en onkunde en er zit altijd meer onder. Mildheid, zowel voor haar als voor jezelf, ook zo’n eye-opener.

Er kwam ruimte, openheid en een hele andere manier van kijken naar en communiceren met je kind. We hebben beter contact en kunnen elkaar steeds beter vinden.

E.G. en H.T., ouders van Isa (9) 
Hebben een coachingstraject gevolgd.